Köksuppdatering...

... nu ser vi målsnöret.. Det är verkligen inte långt framför oss, men vill inte ta ut något innan det verkligen är helt klart. Vad är kvar?
 
Jo, vi ska ha hit en rörmockare för att koppla in vask och diskmaskin. Några socklar är kvar att montera, 1 låda som var felaktig från Ikea och listerna från det ena golvet till det andra.. 
 
Men visst kan ni se hur nära målsnöret är?
 
Det gör jag. 
 
Vill visa fina före och efter bilder sen. Men ger er en försmak på hur det ser ut :)
Kan inte hålla mig! :D
 
Det sista som har gjorts är att den supervackra bänkskivan har kommit på plats. Vi är sååååå nöjda, både med skivan och den fantastiska service och snabbhet som leverantören AndrewGranite har visat!
Kan varmt varmt rekommendera dem till vem helst som önskar ha en vacker och förhoppningsvis hållbar bänkskiva i sten!
 
Vårt val föll på Technistone och "färgen" heter Noble Supreme White. En svag marmorering i skivan gör att den blir precis så fin och smakfull som vi önskat! Materialet är kvarts och är bland det bästa som finns vad det gäller de kvalitéer man oftast letar efter på en bänkskiva. Det är hållbart, relativt reptåligt, vackert och inte lika känsligt som granit. 
 
Ni kan även se vårt kök på deras facebooksida :)
https://www.facebook.com/AndrewsGranite?fref=ts
 
 
 
Bild lånad från Andrews Granite
 
 
 
 

Att välja rätt lampa..

Som ni vet är vi mitt uppe i vår köksrenovering och det än så länge häpnadsväckande bra. Såklart tar det lite tid när man endast kan jobba på helgerna och alla moment är avhängda av ett annat, men ändå - vi tycker än så länge det är väldigt roligt och framför allt spännande att se alla förändringar.
Det kommer verkligen att ändra karaktären på hela vårt hus :) OTROLIGT spännande..
 
Alla val vi har behövt göra är gjorda:
  • Bänkskiva: kvartskomposit som enligt experterna ska vara otroligt hållbart och snyggt i längden
  • Köksstommar och luckor: Ikea - varför välja något annat när de är så otroligt duktiga och erbjuder helt fantastiska lösningar till ett mycket vettigt och fördelaktigt pris. 
  • Vitvaror: Siemens, de är de enda vi kan hitta som kan erbjuda de vi ville ha och som både var praktiskt och snyggt :)
  • Golv: som jag sagt innan - marockanskt kakel från RIF som vi köper via Loppisverkstan. 
Men eftersom vi flyttar både arbetsyta, vask och häll så krävs det både en VVS:are och en elektriker för att få det klart så som vi vill. Innan de kan komma måste vi få bänkskivan som en annan firma ska mäta och leverera den så att vi har någonstans vi kan "fästa" sakerna vi köper. Så ja, ett steg i taget.. 
 
Jo, det jag egentligen ville skriva och berätta om var ju det trots allt väldigt svåra valet av lampa. 
Vi vill nämligen ha ett både snyggt och praktiskt ljus över vår nya köksö som fungerar både som dekorativ belysning men också som en bra arbetsbelysning. 
Min käre man tenderar att gå åt det väldigt pratkiska hållet (tänker vinklar på lampa, styrka på ljuset och att inte bli bländad) medans jag ser det helt fantastiska i en snygg lamphållare och en otroligt snygg "glöd"lampa. Allt sett ur ett design och estetiskt perspektiv som vanligt.. 
 
Detta är några av mina absoluta favoriter:
 
 
Ja, kära nån va många snygga lampor det finns. Alla dessa lampor finns på ellos.se där också alla bilderna är lånade ifrån. 
 
Min man är mer inne på denna eller liknande:
Bild lånad från lampgustaf.se
 
Ja, vi får se vart detta slutar. Nu kikar vi på en lampa vi redan har hemma som påmminer om den ovan och kanske ser till att börja testa den med snygga lampor i, men vi får allt se vart detta slutar :D
 
Nu mello och pulled beef :D
 
Mysig lördagkväll allesammans!
 
 

Huller om buller

Hoppas ni har en mysig kväll där ute i vinterkylan
 
Kylan har verkligen gjort sig påmind här i de småländska skogarna, det är så att det gnisslar i snön när man går ut med pyrena. Hu.. Jag som verkligen inte gillar snö och redan börjat få stoora förhoppningar om vårens intågande. 
 
Men nej, det är ju samma visa varje år. Man tror att våren ska komma och så bam så kommer det ett bakslag med riktigt isande kyla som håller i ända fram till mars.. Så nu är vi halvägs dit, februari.. Hoppas att denna månad kan bära med sig mycket skoj saker att ta med sig. 
 
Bland annat har vi börjat renovera här hemma, denna gång är det dags för några större projekt: badrum och kök. Köket var ok innan, men väldigt slitet och faktiskt otroligt opraktiskt om du frågar oss. Så nu blir det ändring på det - och en stoooor förändring blir det faktiskt. Vi har bestämt oss för att göra om hela planlösningen för köket. Det blir fokus på mycket förvaring och öppna ytor. Så ni kan förstå varför här är ett virrvarr av saker och ett blått hus i huller om buller. :)
 
I skrivandet stund gick beställningen iväg till Loppisverkstan, som vi hoppas ska kunna leverera oss det kaklet som vi sååå mycket ser fram emot. Vi har bestämt oss för att köra på RIF kakel i köket och blanda 4 olika härliga kulörer som ska bli ett snyggt lapptäcke över golvet: grått, svart, turkost och rosa.. :) Det kommer bli fantastiskt!!
 
Vad tycker ni?
 
 
Bilderna lånade från loppisverkstan.se
 
Köket i övrigt kommer bestå av ljusgrå luckor och vita luckor. Mer om design och plan får ni sedan, både för badrum och kök. Nu får ni njuta av dessa fantastiskt vackra plattor ett tag först :) Jag längtar såå!
 
 
 
RSS 2.0