Mycket på gång

Ja i mitt liv är det mycket på gång just nu. Vi kikar lite på hus samtidigt som allt annat löper på som vanligt.
Så det är tankspridd Becca ni möter nu. Tankarna kan inte längre lägga sig i de fack jag så snällt gjort i ordning för dem, utan istället känns allt som ett stort moln av ord och tankar som flyter runt i sirapen inne i mitt huvud.
Måste hitta ett sätt för mig att organisera! Behöver anställa en hjärn/tankeorganisatör, finns det någon sådan som är ledig tro?

Det är inget grått moln som befinner sig där inne i mitt huvud, utan snarare ganska fluffigt och vitt - som bomull. Men det känns som att leta efter en örhängesplupp i ett hav av bomull när jag gör tappra försök att isolera och finna en tanke, ett minne.. Men det ska gå!

Snart blåser molnen förbi!



Att förändra..

Ja, förändring kan vara både positivt och negativt beroende på hur man är som person. Själv är jag en person som älskar förändring, i alla dess sorter. Jag behöver en trygg bas att stå på, sen får sakerna runt omkring gärna bjuda på förändringar och utmaningar. 
 
Vad det gäller mig själv då, så försöker jag stå i ständig förändring för att inte tröttna. Framför allt pratar jag om mitt inre och att utveckla min personlighet men såklart även om det yttre. 
Denna gången var det dags för ännu en förändring på mitt yttre, eller mer koncist håret. Sist jag kände för förändring gick jag från att ha varit ljus/blond i många många år till att färga håret alldeles kopparrött. Förändringen var positiv och jag kände mig nöjd med mitt beslut. 
 
Trots att detta inte var så väldigt längesedan, så kände jag att det var dags för ännu en förändring. En förändring jag tänkt på länge länge och som även den gäller mitt hår. 
 
Denna gången bestämde jag mig för att göra en permanent! Trodde aldrig att jag skulle våga och jag har många gånger tvekat då det mest verkar vara äldre kvinnor som ger sig på denna typen av hårstyling (80+). 
Men men friskt vågat hälften vunnet, som min älskade mor brukar säga. Så igår slog jag till!
 
Jag hade bokat tid hos min vän Sofia som driver eget på Salongen på Söder tillsammans med 2 andra tjejer, som även dom kör egna företag. Hon har själv lockigt hår (naturligt dock) så jag visste att hon skulle förstå hur jag tänkte mig resultatet. Så igår kl 15:30 satt jag där i frisörstolen med en stor klump i magen, som då och då övergick till fjärilar. Sakta men säkert rullades en hårtest i taget upp på spolar uppe på mitt huvud, och jag blev mer och mer lik min mor och min mormor. :) Kunde inte hålla mig för skratt. Bilden/ansiktet jag såg i spegeln var verkligen min mormor.. <3 älskade mormor, det sårar mig att du inte finns hos oss längre.. 
 
Men, kl 19:00 igår var permanenten äntligen klar och jag satt i frisörstolen för att få håret stylat så lockigt som möjligt. Med bilden av min mormor i mitt huvud och lukten av permanent i min näsa så väcktes många gamla minnen till liv - det kändes allt som allt som en ganska märklig upplevelse. 
 
Men nöjd blev jag, det blev jag verkligen! Tack fina fina Sofia för ditt långa och gedigna arbete med mitt tråkiga hår! Du gjorde ett strålande jobb! 
 
Ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna, men de fick tas med telefonen.. :)

En del blev det.. :)

Igår var det som sagt shoppinglunch med min fina vän Emma. Å det var precis lika mysigt som vanligt. 
Båda är vi väldigt glada över att vi har så fina kollegor, speciellt tack till Gunnar :) som lånade ut sin bil till 2 desperata flickor på väg mot det stooora köpcentrumet i stan. 
 
Förutom att äta en riktigt god sallad och snacka massa skit på lunchen, så blev det också en del shopping. Såklart! Jag köpte inte jackan jag skrev om igår, men jag tittade på den dregglade lite och konstaterade att den är mycket intressant!
Istället köpte jag 2 kjolar som båda är mycket fina och kommer vara superfina till våren med mina stövlar jag tidigare köpt från HM och en färgglad topp (ex: den som jag också köpte igår :) ). 
Är inte säker på att jag ska behålla båda kjolarna, men jag är bra sugen vill jag lova. 
 
Vad tycker ni? Gillar ni denna kombinationen?
 
 
 
Bilderna lånade från hm.com och ginatricot.se
 
I LOVE IT! :) 
 
 

Shoppinglunch!

Idag står det Shoppinglunch med stora bokstäver på schemat!! Shoppinglunch för mig innebär en tur till ett köpcentrum, ibland till stan, för att äta och gå runt å kika på nyheterna i butikerna med min fina vän Emma.
En sådan mysig grej är som sagt på schemat idag, med just Emma.
 
Det har varit mycket på jobbet på sistonde och ett evigt kämpande med att komma på plus med flexen efter allt bortfall, så det har varit alldeles för få sådana här luncher senaste tiden. Så det är efterlängtat, det vill jag lova!
 
Emma är världens bästa/eventuellt sämsta vännen att gå och shoppa med. Det är nästintill omöjligt att inte hitta massa fina saker när man är i butikerna med henne. Hon ger mig inspiration, till massa bus! :)
I och för sig så ger hon inspiration till många positiva saker också, om man nu ska se shopping som något negativt (inte min melodi) så det är helt underbart att umgås med denna människa. <3
 
Tack för att du är du vännen! Du förgyller mitt liv! :)
 
Besök gärna hennes mysiga blogg: Emmas Utsida där ni hittar en massa mysigt att läsa om och inspireras av!
 
Detta är något som jag siktat in mig på att kika på idag. En av vårnyheterna på Gina Tricot, som jag dregglar lite efter :)
 
Bild lånad från ginatricot.se
 
 

Leomönstrat i ny tappning :)

Ja, precis som andra tanter gillar jag leomönstrat, till min mans stora förtret. Inte så att jag gillar att ha det på tajts och allting jag bär, men jag gillar att ha det i små doser. Tycker det är fint och en mönster som aldrig faller riktigt ur tiden. 
 
Min senaste favorit är ett par sneakers från HM i mocka, med leomönster. Men måste säga att HM har lyckats att göra detta i en ny tappning. Jag var skeptisk den första sekunden jag tittade på dem, men kunde inte låta bli att tycka att de var så fula att de blev snygga. Så nu är de beställda :) Bara längtar till våren kommer så man kan börja använda lite andra kläder och alltig blir sådär fint och mysigt igen. 
 
Vad tycker ni om dessa?
Genom att anmäla sig till HM:s nyhetsbrev kan ni få 20% på dessa skönheter :) Men det har ni väl redan utnyttjat kan jag tänka mig :) Rabattkoder och rabatter är ju det bästa som finns när man nätshoppar.
 
Bilderna är lånade från hm.se

Vårens färger...

Ja, som alla andra just nu längtar jag till våren! Och precis som alla andra vårar bjuds det på nytt mode med härligt ljusa färger. Butikerna är fyllda med rosa, ljusblå och andra vackra pastelliga färger. Jag är ju en rosa tjej, har alltid älskat rosa och kommer förmodligen aldrig sluta göra det. Men för att utmana mig själv lite bestämde jag mig för att köpa en ljusblå blus :) Har fått för mig att mitt eldröda hår skulle passa fint med den ljusblå/isblå färgen. 
 
Detta har nu blivit min nya favorit :)
En skir ljusblå blus som på framsidan är omlott. Den kommer från Gina Tricot och blev min för 249 kr. 
 
 
 
Bilder lånade från ginatricot.se

Blivit med tavellist..

Ja, bättre sent än aldrig som man säger! Länge har jag och maken min velat byta ut vår tavla vid köksbordet mot en tavellist där min mans ombytliga fru kan byta saker då och då (alltså jag). Men det har varit lättare sagt än gjort. 
 
För ca: 3 månader sedan flyttade tavlan till annan plats och det har sedan dess stått 2 färdiga tavellister som har väntats på att sättas upp. Vad har då varit problemet kan man undra? Jo, det faktum att det var mindre lätt att få tag på en slagborr för att kunna sätta upp dessa lister. Vi har nämligen en grymt tjock och härlig betongvägg på den sidan där listerna skulle upp, så det har varit att jaga!
 
Denna helgen fick vi äntligen tag på en slagborr, som vi fick låna av mannens bästa väns pappa.. :)
 
Så nu pryder 2 st vita tavellister vår vägg ovanför köksbordet. Bättre sent än aldrig!
 
 
 
 
Den underbara tavlan som ni skymtar längst bak, som föreställer en djurskalle/skelett, är ritad av min fina vän Helena som är fantastiskt duktig på det mesta hon får för sig att göra. Detta är bara en sak i mängden av saker som hon gjort som jag beundrar mycket!! Därför får den hedersplatsen vid vår matplats.

 
 
Förutom tavellisterna har också en ny lampa fått komma in i vårt hem. Ett loppisfynd jag gjorde för ett tag sedan, som jag sedan omsorgsfullt sprayat vit och klätt med HELT fel lampskärm. Den ska bytas ut.. måste bara hitta den rätta.. Men ni kan väl se på lampan i alla fall, utan at lägga märke till skärmen ;)
 
 
 
Sist men inte minst har jag gjort ännu ett stilleben. Jag har dille på sådana och gör ofta om dem. Här är mitt senaste ;) Inkluderat i mitt stilleben är ännu ett loppisfynd. Ljusstaken i tenn. Älskar den!
 
 
 
 

Veckans tips

Hej vänner!

Här kommer mitt tips till er alla med vintertrött hår! På Rusta säljer de just nu Moroccan Argan Oil från Natural World för struntsumman 59kr/flaskan. För de priset kan man köpa schampo, balsam och hårolja. Jag har länge velat testa denna typen av hårprodukter och till detta priset kunde jag inte längre säga nej!

Det är inte "originalet" som alla pratar om, men detta var jättebra!!
Jag är supernöjd och redan efter 2ggr har håret fått tillbaka lite lyster.

Kan starkt rekommendera detta! :)

Ha en trevlig lördag alla vänner och bekanta!





Copenhagen Airport

Ja, i veckan besökte jag denna trevliga flygplats för en tjänsteresa till Oslo.
Jag gillar verkligen Kastrup, den har allt som jag kan tänkas "behöva". Nackdelen är ju klart att det kan bli en hel del shoppat. Flygplatsen har ju trots allt: en Pieces butik (där jag alltid hittar något), 2 Victoria Secrets butiker, 1 Accessorize butik och så HM såklart bland mycket annat spännande. Inte att förglömma är ju att de har en Marc Jacobs butik också <3. 
 
Denna gången hittade jag inget på Pieces och min kollega styrde istället kosan mot Pandora butiken, där jag faktiskt aldrig varit. Har ärligt talat inte fattat grejen riktigt med deras smycken, förrän NU! När vi hade gått runt i halva butiken och kikat på diverse olika fina saker, så kommer vi fram till kassan. Där ser min kollega en ring hon fastnar för och ber om att få kika på. När den vänliga expediten tar fram kartan med en massa fina ringar på - så ser jag den.. En ring jag fullkomligt faller som en sten för. En kraftigt flätad ring i silver med en stor ametist i en infästning mitt på. Jag blev kär.. i ringen med namnet: Pandora Tied Together. Så det fanns inte mycket att be för, den fick följa med mig hem. 
 
Nu har jag inte, på grund av lite olika orsaker, kunna bära ringen de senaste dagarna. Så ni får nöja er med en uppgooglad bild från http://www.pancharmbracelets.com/.
 
RSS 2.0