Inspiration klädkammare

Planerna för huset pågår för fullt! Förstår ni att det bara är 2 dagar kvar nu? Det är såå vansinnigt konstigt att tiden bara får lov att gå såhär fort. Det är klart att det är skönt att den gör det ibland, för man kan längta halvt ihjäl sig ibland. Men samtidigt så är det en del av tjusningen, att få längta! Längtan är något som får kroppen i ett annat stadie, man blir upprymd bara man tänker på det där som lockar och det liksom lugnar en och det pirrar i magen på samma gång. En härlig känsla.
 
Mina och mannens tankar går mycket kring klädkammaren som vi ska "bygga" i vårt hus. Vi kommer att använda oss utav Ikeas nya (tror jag) inredning som heter Algot och som påminner en hel del om Elfas system, men som såklart har ett mycket mer fördelaktigt pris. 
Vi ska börja med att klä en vägg med inredning där vi kan börja hänga upp våra saker och efter hand ska vi även fixa golv och annat som kommer att behövas. Något som däremot redan är inköpt är det som ska komma att klä fondväggen i klädkammaren. Det som ska vara på motsatt sida till garderobsinredningen. 
 
Vi har faktiskt beställt tapet från Ellos.se. Visste inte ens att de sålde tapeter förrän jag googlade runt lite på den typen av tapet som vi tänkt oss. När jag hittade precis den där tapeten på ellos.se blev jag jätteglad. För en som gärna får saker till ett bra pris, så blev det en lycka då jag hade en fin rabatt att utnyttja på just detta köp :)
 
Jag hade tidigare dykt på 2 stycken superfina prints på campadre.se som kommer från EmmaKisstina Illustrations. EmmaKisstina har mycket illustrationer som föreställer olika snygga märkesklassiker, å de som känner oss vet att både jag o min man är väldigt förtjusta i just sådana. Så 2 av dessa superfina prints är nu våra och de ligger här och bara väntar på att få hängas upp. Åh va jag längtar!
 
Vad tycker ni? Gillar ni denna typen av prints och tapet?
 
Bilderna är lånade från etsy.com och Ellos.se
 
 
 
 

Friiiiidayyy!!

Dagen till ära, det är ju fredag, planerades det att ta på nya kläder och göra sig extra fin!
Förhoppningen är att få besök av en väldigt speciell person idag, om tid ges!
 
Idag fick det bli detta. 
 
Trenchcoat, bild lånad från HM, Linne (världens bästa), bild lånad från Ginatricot.com, Spetskjol och guldskor från Lager 157, bilder lånade därifrån och sist men inte minst - mitt absoluta favorit halsband från Efva Attliing, bild lånad från Lyxxa.se
 

Fullkomligt älskar alla dessa kläder, men speciellt linnet, trenchcoaten och de underbara guldiga skorna! :) Linnet är perfekt för oss som gillar att de inte sitter för tajt utan att de faller snyggt eller ex vill ha lite pösigare linne att stoppa in innanför byxor/kjol. :)
 
Ha en underbar fredag! Vi hörs!

En slagen hjälte!

Idag är jag en slagen hjälte! Fick iaf en mysig start på morgonen, som innehöll fika med två superfina vänner! Efter det blev det en promenad i solen hemåt med fortsatt mysigt sällskap! 

Men nu har den bitit tag i mig ordentligt och jag ligger utslagen på en filt i trädgården och försöker lapa så mycket värme det bara går innan jag ger upp å går å lägger mig i min riktiga säng.
Förhoppningsvis är allt bättre imorgon å jag kan fungera som en normal människa igen!

Tills dess: njut av ledighet å denna vackra dag!





Oj som jag har längtat!



Ja, just detta har jag längtat efter! Att få ha några såhär vackra och så sköra blommor hemma hos oss. Bara för att få titta på dem ett slag och känna deras underbara doft!

Jag har letat hur mycket som helst efter att bara få några små med mig hem. Men det har varit nästintill omöjligt. Idag när jag var ute med de små på en långrunda i skogen, kunde jag se några enstaka välkända blad där i gläntan. Med hundar (som vill allt annat än att plocka blommor) och bara ben klafsade jag ut i skogen för att se att endast ett dussin blommor fanns kvar efter andra människors skörd. 

Men nu är i alla fall det dussinet mitt och står här och luktar ljuvligt på bordet ❤️
Försöker nämligen återuppliva en gammal tradition från min barndom, utom vissa detaljer som blir för svåra att göra. Förr när liljekonvaljerna slog ut, sprang jag till den närliggande skogen och plockade två stora buketter med dessa underbara blommor. En av buketterna gick jag med till min storasyster och den andra fick min mor.
Nu blir det en bukett och den blir till oss - mig och min familj! Men ändå väcker det många gamla minnen! Ljuvligt!

De ökar allteftersom..

Allteftersom dagen med stort D närmar sig poppar de upp, en efter en.. Märkligt nog!
Idéerna alltså! Det finns tusentals av dem i mitt huvud och man bara undrar vad man ska göra med dem alla! 
Det rymmer nog det mesta och återkommande teman är: vitt, grått, marmor, pastell, koppar, silver, guld, ljuskronor, skåp, byråer! Det bara virvlar runt i huvudet som ett stort getingbo fullt av getingar! 

Usch vilken liknelse! Jag som avskyr getingar och andra små flygfän! 

Men ni kommer förmodligen få höra mycket tjat angående inredning och idéer i både stort och smått hädanefter. Hoppas det faller er i smaken..

Här kommer en liten insyn i vad vi har att jobba med!








Dille på kavajer

Ja, trots att sommaren närmar sig med stormsteg så har jag nu gått in i en fas där jag har dille på kavajer, kimonos och snygga jackor. Såklart så köper jag inte allt jag skulle vilja, men jag trånar ändå.
 
Några av mina favoriter är dessa
Bilderna lånade från ginatricot.com och Lindex Online shop
 
Å såklart finns det många många fler... :O
 

Vidare till Bintan

Ja, efter 6 fantastiska dagar i Singapore begav sig hela gruppen på ca: 150 personer över till den lilla Indonesiska ön Bintan. En paradisö med allt som kan behövas för att bli riktigt avkopplad.
 
De bjöds på ett förtjusande poolområde, även där med en liten bar mitt i, och en fantastisk vy över en strand. Som om allt hade stått rätt till, varit fantastisk. Tyvärr så är Singapore (som ligger en bit utanför) en utav världens största hamnstäder och det färdas en och annan båt därutanför. Dessa båtar och dess besättning har tyvärr inte det goda omdömet att låta sina tankar bli rengjorda någon annanstans, utan gör detta utanför Bintan. Det medför stora schok med råolja som flyter runt på stranden på Bintan. Hemskt hemskt hemskt! Som om inte detta vore nog, så flyter det upp mängder med sopor som Bintan-borna försöker dölja genom att putta de en bit ifrån platsen där alla gäster badar. Men går man bara en liten tripp längre bort på stranden, så ligger det stora högar med sopor av alla de slag. Detta gör mig såååå ledsen! Tänk på alla djur och fiskar som blir skadade av detta!!! Hemska människor!
 
Men resorten vi bodde på var underbar! Men det underbara naggades lite av det jag just berättat. Det gnagde lite på mitt hjärta som brinner för alla djur därute.. 
 
Bland de första dagarna på Bintan bjöds det på beachparty! Det var fantastiskt mysigt! Vi gick i samlad grupp till stranden som var strax bortanför vårt hårt hotell där det var dukat på stranden och det var små bås med människor som lagade mat. Där var musik och ett dansgolv utan gränser, förutom där stranden tog slut.. :)
Detta var också ett utav mina favoritögonblick!
 
såå mysigt.. Tyvärr var men väldigt sömnkänslig och efter en tidig morgon för att ta sig till Bintan så blev man trött alldeles för tidigt.. Men det var mysigt så länge det varade.. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är det nedräkning på riktigt!

Idag startar nedräkningen på riktigt! Nu är det bara 14 dagar tills vi flyttar till vårt alldeles egna hus (eller ja bankens såklart). Det känns spännande, roligt och lite smånervöst!
Tänk er ett alldeles eget ljusblått hus <3



Detta upptar det mesta av mina tankar nu :) förutom ryggskottet som irriterar mig något! 


Fortsättning på utbildningsresan

Tyvärr fick jag inte många bilder på hotellet i Singapore och dessvärre inte någon på det fantastiska poolområde som det hade att bjuda på. Det var 2 pooler som satt ihop med varandra, där den ena bjöd på låtsas-sandbotten och strand och den andra på en mycket trevlig poolbar. Där spenderades mycket tid de första dagarna - i poolen då inte i baren ;)
Här är några bilder från hotellets egna hemsida, bara så att ni kan få en uppfattning om vad jag pratar om.
 
 
Pictures borrowed from http://www.hardrockhotelsingapore.com/
 
Som sagt, det var fantastiskt, och om möjligt ännu finare på dagen än vad som visas på dessa nattliga bilder från hotellet. 
Efter vår intensiva kväll med alla måsten så blev det som sagt ännu en dag vid poolen som sedan avslutades med en middag på tumanhand, jag och världens finaste Tetretz :)

 
Morgonen efter var det dags för konferensen och allvaret att börja, så då blev man ju genast liiiite tröttare på kvällarna. Men allt var super. 
 
Efter första konferensdagen bjöd företaget på middag på det fantastiska Sea Aquarium i Singapore, ännu ett av de stora ögonblicken. Har ni inte hört talas om det måste ni gå in och titta på deras hemsida. Helt makalöst vackert!! Till denna supervackra utsikt av alla möjliga fiskar satt vi och åt middag. Helt otroligt, att det bara går!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utbildningsresan att minnas

Nu äntligen är alla glada kollegor hemma från Utbildningsresan som kommer att bli ett minne för livet. Jag har inte själv varit med på så många (5 tror jag) men denna platsar definitivt på topp 3 :) Det är tuff konkurrens mellan USA (Las Vegas/San Fransisco), Kina och denna som då gick till Singapore/Bintan. Alla resorna har haft sin tjusning och varit magiska på sitt vis. 
 
Som sagt, resan för 2014 gick till Singapore och paradisön Bintan som ligger i Indonesien. För vår grupp startade resan i Singapore, tillsammans med ca 40 kollegor så hade jag och min vän och kolleg Therese köpt till 3 extra dagar som var fördelade såhär: 2 extra dagar i Singapore och 1 extra dag på Bintan. 
Extra dagarna var guld värda, det måste jag säga. Såklart fick den stora tidsomställningen en viss påverkan på en klen människa som mig, så vi hade god tid på oss att vila upp oss och 2 extra dagar att hinna med det där "man bara måste". Så, dag 1 (borträknat resdagen - då man var helt slut) spenderades vid poolen på dagen och avslutades med Raffels (Singapore sling såklart!), en härlig restaurang som hette "Hot Stones" och sist men inte minst Marina Bay Sands, tower 3 - baren på 57 våningen!!!
 
Bäst var nog ändå Marina Bay Sands som var motsvarande upplevelsen av att åka upp i Empire State Building i New York, fast i Singapore då. Uppe där på 57 våningen stod jag och Therese och drömde oss bort, medans vi sippade på drinkar från den supermoderna baren med utomhus tereass. Helt fantastiskt var det faktiskt.. 
En utav de bästa sakerna med resan, om du frågar mig!!
 
Resten av resan kommer senare.. :) Så man spar på att lite.. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0