Lite seg ibland..

Hej alla!
 
Ledsen för min seghet.. ibland blir det bara så när man har så mycket runt omkring sig. Men det ska det bli skärpning på!
Jag har äntligen blivit klar med mitt pyssel därhemma, känns som allt ryker med i min "gör-om-period" och många "gamla" saker får sig ett nytt ansikte. Tycker det är sååå roligt!!
 
Har inte hunnit ta foto på allt än, men ska verkligen försöka visa alla sakerna redan ikväll!
Känner mig faktiskt rätt nöjd med resultatet!
 
Just nu är det mycket på jobbet, både mycket att göra, mycket att lära sig och mycket att tänka på. Igår hade jag en demo för många personer som jag har stor respekt för på jobbet och ovanpå detta skulle det göras på engelska. Men det kändes helt ok! Så skönt att ha det gjort och bocka för ännu en sak på min lista! :)
 
En snäll kollega skickade värmande ord till mig efteråt och berättade hur bra och proffsigt jag hade gjort mitt jobb. Jag blev jätteförvånad och så otroligt glad och rörd! Tänk va mycket det kan göra att någon vågar säga vad de tycker och faktiskt tar sig tiden att lämna den där kommentaren/feedbacken efteråt som kan göra en annan persons dag! Tack J! Jag lever på det än, och kommer förmodligen leva på det länge till!
 
Så alla ni som är där ute! Om ni tänker på något eller har något positivt som ni faktiskt tycker och tänker om någon annan människa - säg det till dem! Ni kan inte ana hur mycket det värmer och vad ni kan göra för en annan människa, bara genom att säga det ni faktiskt känner/tycker!
 
Kommer tillbaka snart... 
                                .... jag lovar!

Smycken..

Ett utav mina många intressen är just det: smycken! Jag har ofta mycket smycken på mig och älskar att kombinera guld/silver/rosé i en enda salig blandning. Mitt smyckesförråd är ganska stort just nu och består faktiskt till mesta delen av smycken jag köpt in i Kina och smycken jag köpt från ett litet företag som heter Mor & Matilda
 
Det roliga med att bära och använda smycken är att man kan göra världens tråkigaste plagg, eller outfit till något alldeles extra. Bara genom att hänga på sig ett fint halsband, några fina örhängen eller några fantastiska armband. Det är nog det som gör att jag tycker såå mycket om just smycken!
 
Som jag nämnde innan köper jag många av mina smycken utav Mor & Matilda och det är av lite olika anledningar. En utav anledningarna är såklart att det är en utav mina bästa vänner som driver företaget tillsammans med sin mamma, men det är långt ifrån den enda anledningen. En mycket större anledning är att smyckena är otroligt snygga och en helt egen karaktär än många andra på marknaden, men också för att jag tycker det så otroligt roligt att man vågar satsa på något eget. Emma, som min vän heter, arbetar på samma jobb som jag, men har vågat sig ut i världens om egen företagare. Tycker det är såå häftigt och tycker att små firmor som Emma och hennes mammas (Christine) borde stödjas. 
 
Visst är det häftigt när man vågar satsa på något eget? Sätter tro till sig själv och sin produkt och bara kör! Det tycker i alla fall jag!
 
För er som är nyfikna på dessa fantastiska smycken så kan jag tipsa er om att kika in på Mor & Matildas hemsida som är just. www.morochmatilda.se eller få lite inspiration på Instagram där de heter @morochmatilda. 
 
Här är några av mina favoriter:
 
Ciao!
 
Ring från Mor och Matilda, klocka från Michael Kors.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstmys

Ja, ikväll har hösten flyttat in hos oss på riktigt. Ikväll bjöds det på gulashsoppa (stavas det så?) och höstig äppelkaka till efterrätt.
För stämningens skull så tändes husets alla ljus upp och skapade den perfekta höststämningen... mysigt med höst!!


Pyssel!!

Något jag gärna gör så ofta som möjligt är att pyssla! Tycker både att det är roligt och avkopplande. Men tyvärr finns inte tiden till att göra det så ofta som jag skulle vilja. 
Men efter några loppisbesök har jag nu startat ett liiitet projekt. 
 
Detta är utgångsläget:
 
 
Återkommer med resultat! :)
 
 

Att lägga om sin kost

Godmorgon... eller god förmiddag kanske man säger!
Som min rubrik antyder har jag, sedan en vecka tillbaka, lagt om min kost. Ja, inte bara jag faktiskt, utan även min man. Efter ett besök hos våra hundars uppfödare fick jag helt ny information gällande de problem jag har och sambandet med det jag äter. Det visade sig att glutenintolerans är supervanligt för "sådana" som mig, och att de symptom som jag så länge haft är symptom som skulle kunna tyda på glutenintolerans. What? Varför har ingen sagt det här till mig innan?!! 
När jag fick höra detta och dessutom fick höra att andra har blivit såå mycket bättre av att lägga om kosten, bestämde jag och min man oss för att prova! Vi har nu ätit gluten - och laktosfri mat sedan i måndags förra veckan och det var längesedan jag mått så bra! Helt otroligt, jag har energi över när jag kommer hem från jobbet och känner inte längre att det enda jag kan tänka på är att gå och lägga mig. Såhär pigg har jag inte varit på 10 år! Det må va hänt att det kan vara placebo, men i sådana fall älskar jag den här placeboeffekten just nu!!!
 
Det är helt otroligt vad det kan spela in vad man stoppar i sig och hur kroppen hanterar/eller inte hanterar saker som ska brytas ner. Det är klart att jag förstått att man kan må dåligt när man stoppar i sig saker man inte tål, för jag har haft matallergi innan, men inte att det skulle påverka såhär mycket. Det känns som att det gett mig ett nytt liv!
 
När man lägger om kosten såhär så påverkar det såklart en hel del av ens vanor. Jag och min man har haft för vana att baka tekakor med valnötter som vi käkat till frukost i 2 år, som vi aldrig tröttnar på, men som vi nu inte längre kan äta. Vi försöker därför hitta massa andra goda recept på saker vi kan äta istället. Har du tips?
Vi fick ett tips av en vän att göra knäckebröd med massa nyttiga nötter i, dessa finns färdiga att köpa i Norge men vi har inte hittat dem någonstans i Sverige. Så det är vad vi gjort! Rättare sagt, min man har gjort det. De är sååå goda! 
 
Detta har gjort att vi fått chansen att inviga vår nya kakburk också, å det gör ju inget!
 
 
Glutenfritt knäckebröd
En plåt

2 dl maizena
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1 1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
Flingsalt

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ned oljan och sedan det kokande vattnet.
Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över flingsalt. Jag använde hemmagjort
nässelsalt. Grädda i varmluftsugn i 150 grader, ca 1 h.

Låt svalna på galler och bryt sedan upp i lagom stora bitar.
 
Några tips på hur man kan variera knäckebrödet:
* byt ut saltet mot örtsalt, salladskrydda eller rökt salt
* byt ut en del av fröna mot havrekärnor (ca 1 dl) och/eller havregryn (ca 1/2-1 dl)
* byt ut en del av fröna mot hackade valnötter eller andra goda nötter
* smaksätt med hackade oliver eller vitlök
* smaksätt med dill eller andra örtkryddor
 
Receptet ovan kommer från Morrhår och ärtor :)
 

Den stora dagen är här..

Följ min blogg med Bloglovin
Ja, det börjar väl bli dags att tillkännage den stora nyheten för familjen. Och nej, vi väntar inte barn, men nästan! Vi ska vilket fall få tillökning i familjen! Har inte vågat säga något för än allt är klart, så har väntat in i det sista. Nu är det bara timmar iväg och jag tror att vi vågar lita på att allt går vägen. 
 
Idag kommer vi att hämta vår lilla Siris syster, som faktiskt också heter Siri. Hon ska få flytta in hos oss idag och Siri kommer få sin syster tillbaka och såklart få världens bästa kamrat nära sig varje dag!
 
Så i eftermiddag bär det av för att hämta vår lilla vän! Känns pirrigt, nervöst men alldeles alldeles underbart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Staff Studio

Borta bra men hemma bäst!

Ja, det är nog många med mig som känner så.. att det kan vara hur trevlig som helst att vara bortrest, hälsa på vänner och bekanta och att vara på semester, men ändå är den bästa känslan när man är just hemma. 
Hemma kan vara på många olika platser, i alla fall för mig som har familjen (mamma, pappa & syskon) på annan ort, men just där hjärtat känner sig som hemma - där är det underbart att vara. 
Jag och min man köpte för drygt ett år sedan ett nytt boende i form utav ett radhus. Det var nyproduktion och vi har fått möjligheten att välja allt hemma utan att göra ett jota själva. Lyx!
Nu när vi har bott in oss i huset känns det som man verkligen börjar få det sådär hemmatrevligt som man vill ha det på den plats man kallar hemma. Det bonas för fullt för att få in hösten i huset, som jag skrivit innan, men det är ändå bara en svag skrapning på ytan för att få den där "hemma-känslan". 
 
Såhär ser det ut hemma hos oss:
 
 
 
 
 

Ett evigt letande..

Ja, ibland kan man bli tokig. Tyvärr är jag av den sorten att jag kan ha sett något, eller tänkt på något och sen kan jag bara inte släppa det. Det handlar oftast om saker jag vill köpa eller något speciellt jag vill göra. 
Detta har hände mig för någon månad sedan. Jag var inne på en blogg, som jag ofta besöker, det var Den enarmade banditen, och såg en sådan fantastiskt fin väst. Sedan den dagen har jag letat efter en liknande väst och detta håller på att göra mig tokig. Det är ju så mycket västar överallt, kan inte någon bara ha en väst liknande denna?
 
Någon som sett en sådan? Meddela mig gärna vart så jag kan sluta leta! :)
 
HM har en liknande väst i vitt som jag provat, men var inte lika övertygad om denna. Vill hemskt gärna ha en likande, men i grått!
 
 
Bild lånad från hm.se
 

Mycket på gång!

Ja, nu är det mycket på gång i vår lilla familj... i veckan handlar allt om vad som kommer hända i helgen och att förbereda för detta. Vi är helt lyriska, både jag och S.. Tänk va härligt!! och så mycket kärlek.. 
 
Utan att säga för mycket så får ni er en liten försmak, mer information kommer!
 
 
Förutom detta så måste jag bara passa på att "hylla" HM:s nya kollektioner med "Premium quality", jag bara älskar det. Har länge kikat på att köpa en cashmere tröja på Zara men bangat på priset och därför fått vara utan en fin och härlig cashmere-tröja. Men nu, äntligen, har det hänt. Jag har beställt mig en alldeles egen tröja av denna fantastiska kvalité från HM och är stormförtjust i den. Det är sååå skönt att ha på sig. Varm, men inte för varm och alldeles len mot huden. Detta ledde såklart till mersmak, så nu har jag beställt en till :S. 
Just nu är det denna skönhet som fått följa med mig till jobbet idag:
 
Bild lånad från hm.se
 
 

Det är mycket nu..

Usch, ber om ursäkt för min tråkiga inaktivetet på sistonde. Det har varit lite mycket sista tiden och det har varit svårt att prioritera saker som bara tillfaller ens egna nöjen. Men nu är jag här igen, för att stanna hoppas jag!
 
Ja, vad har hänt sedan sist? Det har blivit höst!! Det är helt fantastiskt med en höst som denna, än så länge utan regn och rusk.. bara dessa underbara färger på träden som jag fullkomligt älskar. Hemma är vi i full rullning med att få upp mysfaktorn till 100% inför stundande vinter. Bland annat handlas det in ljus, lyktor, mattor och allt sådant där som behövs bara för att få det riktigt mysigt. 
 
Som så många andra (vilket jag var ovetande om tills min vän Emma berättade det för mig) har vi gått och köpt oss en matta på Rusta som vi båda fullkomligt älskar. Den passade alldeles utmärkt in på den plats som vi så länge undrat vad vi ska fylla med. Vi har ett stort matsalsbord som länge varit utan matta, men verkligen behövt det. Nu har vi äntligen hittat en keeper! Såklart läser jag mycket bloggar och sett denna mattan hos andra, men tror aldrig riktigt kopplat att det är samma matta som jag nu köpt. Förmodligen har jag inte fått ihop det med att andra köper sina mattor på Rusta.. :)
 
Nykomligen heter Jessica och kommer som sagt från Rusta. Vi valde den största storleken, så den fyller verkligen upp sin plats. 
Bild lånad från rusta.se
Förutom att handla mattor så bonas det även med annat på hemma fronten. Vi har nu äntligen fått tummen ur och planterat vårt träd som vi haft stående i kruka. Den vackra dvärgpilen är nu planterad på framsidan för att ha en sportslig chans att överleva den stundande vintern. Sen har jag ju som så många andra fått dille på att inreda med ljus och lyktor i alla möjliga kulörer och metaller :). Så i helgen blev det återigen en sväng till Erikshjälpen där 2 nya lyktor fick komplettera samlingen. 
Mer om dessa kommer senare.. 
 
 
 
RSS 2.0