A real fisherman!

Ja, förutom fynden till pysselrummet hittade vi ju såklart våra lampor vi letat efter länge!
Modellen kallas på många andra ställen Fisherman, men Ikea har valt att kalla lampan: OTTAVA 
Ett nog så gott namn till en sådan vacker lampa, i mina ögon. Vi valde mellan den modellen eller en klassisk, som jag sett många restauranger och butiker har som heter: HEKTAR. Men jag är glad att vi tog den som vi gjorde, det blev så vackert ovanför vårt stora köksbord. 
 
Vad tycker ni?
 
Bild lånad från Ikea.se
Bild lånad från Ikea.se
 
Och såhär blev det! Tyvärr är bilden tagen med mobilen i ganska dålig "belysning" - komiskt  nog, men ni kanske förstår idén :) och ja... lamporna kan lysa mycket starkare :)
 
 
 
 

Nästa projekt..

... blev mitt pysselrum. Ni som följer mig på Instagram har säkert redan sett några av bilderna och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd. 
Som i många andra stora delar av huset låg det även i ett utav de mindre rummen på ovanvåningen, det som nu är mitt pysselrum, linoleummatta på golvet. Linoleummattor i all ära, men dessa äldre klassiska modellerna är inget som faller mig i smaken - även om det faktiskt är väldigt praktiskt. 
Pysselrummet var nog egentligen inget vi hade planerat att göra klart just nu, men däremot var jag grymt sugen på att få in ett stort skrivbord där inne så jag i alla fall hade möjlighet att sitta där och pyssla :) Jag är ju lite pysslig av mig och det finns inget tråkigare än att behöva vara någonstans där man hela tiden måste plocka undan varenda detalj, även om man ska fortsätta dagen efter. Så ett pysselrum är precis vad jag behöver :) Tack älskling!
 
I söndags åkte vi nämligen till Ikea på en spontantripp, då vi insett att det var många saker som faktiskt fanns just där av det vi behövde. Bland annat behöver vi många nya lampor, och hur vi än vände och vred på webbens alla lampor och sidor, så hittade vi de lamporna som var i rätt prisklass och rätt design just på Ikea. Nåväl, vi begav oss dit. Där hade jag också sett ett skrivbord som jag kunde tänka mig skulle bli ett perfekt skrivbord i mitt rum. 
Väl på Ikea hittade vi, som vanligt, många fina saker och vi fick utöver det vi tänkt handla även med oss en sänggavel för 198kr från fyndavdelningen (till gästrummet) samt det som nu mera finns i mitt rum: ett golv och ett ståtligt skrivbord på fina 2 meter i bredd. 
 
Min man ville gärna att jag skulle ha fina bock-ben till skrivbordet, och jag var inne på lite samma tanke, men tyckte att de som erbjöds i trä var för stora och för grova för detta lilla rum. Men istället hittade jag fina gröna ben i metall, som var i samma stuk. Så de fick de bli, alldeles härligt mintgröna - lite som en grasshopper :)
Som dessa nedan:
 
Bild lånad från ikea.com
 
 
 
 
Detaljerna är såklart långt ifrån färdiga, jag har inte lagt min sista touch vid rummet än, men det börjar i alla fall likna något, tycker ni inte det?
 
Sen vill jag ha dit en snygg skrivbordslampa, en kista (som jag redan jobbar på), lite böcker, pennställ och så vidare och så vidare.. Men vi kommer dit. En sak i taget!! <3
 
 

Fullt fokus!

Här hemma råder fullt fokus på huset och allt som kommer till just nu, å jag önskar verkligen att jag hade haft energi över till att uppdatera er lite oftare. Men så är så!
Sedan senast så har nästan trappan blivit klar, det är några ledstänger som dröjer sig kvar och gör projektet mer utdraget än tänkt. 
Förutom trappan har vi fixat till ett allrum med nytt golv och fina detaljer på övervåningen där vi nu har vårt tv-rum! No more tv på plan 1 alltså!! Skönt tycker jag, att bara ha en yta där man kan prata och umgås med vänner utan att en tv är i fokus och centrerad i rummet. 
Trappan ja, den blev såhär (med ett minus för avsaknad av ledstänger) 






Så skönt att vara "nästan" klar! :) men visst är det underbart roligt att få göra vad man vill å pyssla så länge orken tillåter!

Mycket av grejorna vi gör kommer ut på Instagram så följ mig gärna där, heter: Beccafjun :)

Hus och renovering

Ja, som ni alla vet har vi köpt hus och med det följer något som kallas renovering. Renovering = härligt om ni frågar mig! Såklart är det aldrig roligt om det blir en press eller om det blir alldeles för mycket, men sådär lite lagom passar det mig perfekt!

Vi vill såklart göra även större saker som kök och ett badrum, men det är sånt som ligger i framtiden och ska tas itu med på lite längre sikt. Just nu fokuserar vi på lite mindre saker, men ack så roliga!

Mitt nuvarande projekt är vår trappa upp till övervåningen som idag är gammal gulnad furu. Den ska bli som ny! Jag tar en sak i taget och så mycket jag orkar, men oh så fin den ska bli!

Hoppas ni vill följa våra små projekt å kon gärna med inspiration och idéer. 
Här ska det läggas golv :)


RSS 2.0