Storleverans hemma hos mig

Idag har hela 3 paket med varor landat hemma hos oss, alla såklart adresserade till mig! :O Till min mans förtret såklart!
Från Ellos.se har det kommit ett par höst/vinterstövlar, från HM en stor laddning kläder (tyvärr åker det mesta tillbaka) och ett litet paket från ByBloom som äntligen hittat rätt efter en kort tur hos grannen :)
Uppdateringar om stövlar å kläder kommer, men från ByBloom har jag fyndat nya lack till min gellack samling! Tack Kristina för att du tipsade mig om detta!

Dessa färger har nu fått flytta in...


För er, som precis som jag har naglar som lätt går sönder, eller nagellack som aldrig håller kan jag varmt rekommendera Depends Gellack! Superglansigt å fint resultat som håller och en starkare nagel är en bonus.

Egen pizza på grillen

Förra helgen provade vi att göra egen pizza på grillen, efter att ha fyndat en alldeles egen pizzasten från Jamie Oliver. Efter att ha fått tips, från min vän Helena, om vilken pizzadeg som blir bäst på grillen så körde vi på Leila Lindholms recept. På pizzan bestämde vi oss för att köra med pulled pork, som vi gjort några gånger förut. Det blir nästan som hemmagjord kebab, och fyyy va gott det blev. Denna gången körde vi på Pulled pork på Tina Nordströms vis, nästan ännu godare än det vi kört på innan. Kan verkligen rekommendera detta!!
Förutom pulled pork blev det färska champinjoner, egengjord tomatsås, ost och när pizzan var färdiggräddad toppade vi den med lite god ruccola. 
Har tyvärr ingen bild på resultatet, men i alla fall på mina fina pizzabottnar. :)
 
 

Leilas pizzadeg

Leila Lindholms recept på fin och smidig pizzadeg är grunden till en riktigt god pizza.

(Recept.nu - Leilas pizzadeg)

 

Färdigt på: 35 min

 

Ingredienser

50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special

 

Gör så här

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.

2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.

3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.

4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

 

Pulled pork på Tinas vis

(Recept.nu - Pulled pork)

 

Ingredienser

1 kg fläskkarré
2-3 dl barbequesås
0.5 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
 
Gör så här

1. Lägg köttet i en gryta, häll över barbecuesåsen, olivolja, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt ugnen på 110 grader. Sätt in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig. Efter ca 9 timmar tar du ut den.

2. Ta sedan 2 gafflar. Använd den ena för att hålla fast köttbiten med och den andra för att dra sönder köttet med. Då har vi: Pulled pork.

Testa själv! Det blir supergott!

My day

Idag har jag å min fina vän Elle varit på alla de möjliga ställen. Så mysigt att bara få vara ibland! Å få prata av sig med de man verkligen litar på! <3

Outfitten fick idag bli såhär :)



Fynda Ray-Bans..

Ja, nu när sommaren börjar närma sig sitt slut så kan man verkligen fynda en massa roliga saker. 
Tyvärr har jag ju redan köpt mig ett par sådana här, men annars hade jag definitivt slagit till nu och sparat en massa pengar! :(
De är helt underbara att ha på sig, och även om man har de på huvudet en bra stund så slutar det inte med att bågen står rakt ut och åt alla håll utan de är precis lika fina fortfarande! Funderar dock på att kanske slå till och köpa en annan modell, så man kan variera sig.. hmm.. :)
 
Dessa Ray-Bans säljs just nu på Campadre för bara 799 kr. Me love!!!
 
 
Bild lånad från Campadre.se           
 
 
 

Lite trött

Ja, ligger redan i sängen, redo att vilken minut som helst sluta ögonen för att sova. Det tär på en att ha nytt jobb, fast på ett bra sätt. Trivs i alla fall jättebra med det so far, nu är det bara att visa vart skåpet ska stå!

Hann i alla fall bada vår lilla skrutt idag, som blir något skitig på dagis när hon bestämmer sig för att krypa under saker, där man inte får vara :) Nu är hon ett fint fluff igen, å luktar gott gör hon med!
Får nog bli att hon sover hos matte inatt :)


Natti natt!

Höstnytt...

Kläder är ju lite av mitt intresse, så det är inte helt oväntat att garderoben är överfull med kläder. 
Nu menar vi inte överfull som att det kanske får plats lite till, utan så överfull att det inte går att få in en extra galge mellan de olika som redan hänger där och att väggarna, på den annars stabila garderoben, nästan bågnar utåt. På grund av detta, så har jag nu börjat sälja av lite kläder. Ja sälja, sånt som faktiskt finns ett andrahandsvärde i. Exempelvis sådant som Odd Molly, Hunkydory eller andra fina kläder. Otroligt nog har det gått riktigt bra och jag hoppas att kläderna kommer till bättre nytta någon annanstans. 
 
Vad händer då? Jo, jag går såklart och börja snegla på alla fantastiska höstfavoriter som kommit in i butikerna. Så nu är tyvärr garderoben precis lika full igen, men nu är det i alla fall lite nytt som hänger där. 
 
En utav mina favoriter beställde jag på HM för flera veckor sedan, men där leveransdatumet bara blivit framskjutet och framskjutet - så till slut tröttnade jag och köpte den i butik. Såå mysig.. 
 
  
Bild lånad från hm.se
 
Förutom denna så har jag handlat en massa höstnytt på hm.se (har lite fastnat i HM-träsket just nu) men som ännu inte har kommit. Så det får bli en uppdatering om det en annan gång! :)

Förlänga sommaren...

Var precis var jag och min käre S gjorde för några helger sedan när vi tog vårat pick och pack och besökte några vänners stuga i blekinge skärgård. De har tillsammans med familjen en mysig stuga bara ett stenkast från havet där de håller till under sommartid.
 
Vi valde att spendera en hel helg hos dem och åkte därför direkt efter jobbet på fredagen förr förra veckan. 
När vi kom ner till stugan möttes vi av de underbara barnen, som jag bara älskar, och många kramar och så ett fantastiskt väder! Vi gjorde oss hemmastadda och bjöds på god grillad mat som de fixat ihop lagom tills vi skulle komma. 
 
 
 
Dagen efter hade mannen i huset planerat en tripp in till stan, där det vankades marinfestival. Men inte vilken tripp som helst skulle det komma att bjudas på utan MED BÅT! Å jag som fullkomligt älskar att åka båt blev själaglad. Tillsammans med all packning och 2 små barn satte vi fart mot stranden som ligger alldeles intill, där också båtplatsen finns. Väl där va det bara att kavla upp armarna och hjälpa till, eftersom min kära vän Helena hade hand om de 2 små barnen. Väl ute till havs var det sååå härligt, havet glimrade som aldrig förr och jag kan inte minnas när jag njöt så sist. För mig är det livet! Bak i den lilla hytten satt såklart chauffören och fina Helena, med två små barn, som såg något uppstoppade ut i sina flytvästar, som somnade gott i båten. Fram i båten satt jag och S och vårt lilla hjärta, som också fick inviga sin flytväst :). Hon älskade det också, det syntes. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter 45 minuters båtfärd var vi framme i stan och jag fick återigen öva mina gamla båtkunskaper, och inte minst mina knop-kunskaper då jag förtöljde båten på en utav stadens båtplatser i gästhamnen. Så bra det gick! :) Faktiskt.... 
 
 
En lång runda i den nu så livliga staden blev det, å allt var så mysigt. Vi startade såklart med en riktigt god glas, som smälte snabbt i solen. Stadens bästa glasställe serverar kulglass där man kan välja på ca: 40 olika smaker och man väljer storlek på glassen efter smaker och inte antalet kulor. Detta betyder att 3 smaker på kulorna på en glass från dem blir totalt ca: 9 glasskulor.. Oj va mätt man kan bli.
 
 
Efter att ha gott av oss glassen, avslutade med en god lunch på Harrys, som var lagom då vi både hade 2 små barn och en liten vovve med oss. Efter en mättande lunch drog vi oss mot båten igen, för att sakterliga tuffa hem mot stugan. Tyvärr hade vinden börjat ta i lite, så lite skumpigt blev det - och oj va blöta vi blev framme i båten. Men vad gör det, i alla fall jag njöt ändå!
Väl hemma så var det snart dags att påbörja kvällens mat och det gjorde vi med. Tillsammans fixade vi för första gången egen pizza som vi grillade på en pizzasten på deras grill. Det var den godaste pizzan jag smakat! Det måste ni testa!!! Så enkelt, men sååå mycket godare.. 
Efter ytterligare en tidig kväll i säng (inte på grund av dåligt sällskap, utan en bunt tröttisar) så började uppladdningen för sista dagens utflykt. Tyvärr blev det inte alls som vi tänkt.. :(
Tanken var att vi skulle tagit båten ut till en liten ö i skärgården, som har en fantastisk sandstrand, men istället fick vi ta bilen till en lite mindre strand för att bada och ha picknick. Tyvärr var det jag själv som var hindret, och min mage som inte ville vara med riktigt. Så kan det bli ibland.. men usch va surt! Var såå sugen på ännu en båttur. 
 
  
 
Detta blev en otroligt härlig avslutning på semestern, men än så länge känner jag mig inte riktigt klar med sommaren.. inte än... 

Inte beredd!!

Nä, minsann! Jag är inte beredd på hösten redan. Tänker hålla kvar vid sommaren, shortsen, rosét och allt annat njutbart ett tag till innan jag börjar rota fram höstkläder i garderoben och fluktar efter höstens mode i diverse butiker. Än så länge är det sommar, trots gårdagens ösregn med regndroppar stora som fillidutter studsandes mot rutan. 
 
Vi avslutade i alla fall vår semester genom att ta oss till den plats där vi gifte oss. En mysig liten kulle strax utanför staden där vi bor, med en fantastisk vy över stora ängar och en vacker sjö. Till vårt lilla tillhåll tog vi med oss en inköpt liten picknick bestående av nybakta ciabattas, taleggio (vår favoritost), serranoskinka och en härlig termos med varm kaffe. Min lille man överaskade också med gigantiska dammsugare, eller trådrullar som jag brukar säga, från de bästa = Delicato. :) Det var sååå mumsigt alltsammans och så mysigt att vara där. Det var som att alla känslor bara sköljde över en återigen. Fjärilarna i magen väcktes till liv och man kände sig så där allmänt tillfreds med stunden. Vi var just där just då! <3
 
 
  
 
När slutet av helgen närmade sig, den sista sista semesterveckan, fick vi höra att en kär vän till oss som annars jobbar som smed men har servitörsbakgrund skulle hoppa in som just servitör på en kompis restaurang. Kändes som ett måste att gå dit för att få se honom "in action", sedan hade vi såklart länge pratat om att gå till just den restaurangen - men aldrig tagit oss tiden. Var längesedan vi var ute och åt i vår lilla stad, bara jag och S. Mysigt!
Efter att ha ätit en fantastiskt middag, i form utav viltburgare - mums!, så bestämde vi oss för att passa på och testa områdets äventyrsgolf som vi också länge pratat om att göra, men aldrig gjort. Så roligt det var! Men va dåligt det gick! :) Utanför hamnade bollen iaf, om det nu var där den skulle vara. 
 
 
  
  
 
Efter en fantastisk semester, så känner man sig sådär fantastiskt glad och nästan, bara nästan, redo att komma tillbaka till jobbet. Men nu är jag här! Har snart avslutat min 2:a vecka på jobbet och känner verkligen att man börjar bli lite varm i kläderna både i det gamla och med allt nytt jag ska göra. 
 
Det är skönt med rutiner... men sommaren.. den håller jag kvar, en liten stund till!

Tjejhäng när det är som bäst

Ja, som jag skrev tidigare var det på onsdagen, på absolut sista semesterveckan i sommar, dags för tjejkväll/häng hos en kär vän och kollega till mig som driver en jättehärlig blogg, Emmas Utsida
Hon hade bjudit ett härligt gäng tjejer från jobbet till sin stuga där vi skulle träffas, prata massa skit och ha allmänt trevligt. Man hinner ju inte alltid prata så länge och mycket på jobbet, så då får man ta igen det såhär!
 
När vi kom dit på onsdag eftermiddag (jag och en av våra kollegor) svirade vi om till bikini. Stugan ligger helt fantastiskt ända nere vid en utav våra små inlandssjöar och är sååå fin! När alla i gänget samlats tog 2 utav mina modiga kollegor en tripp på vattenskidor - så häftigt. Jennie, som också driver en blogg, upp på första försöket. Trots att hon inte åkt på många många år.. Det var riktigt bra gjort! Men så är hon en liten hurtbulle med! :)
 
 
  
 
 
Efter vattenskidåkningen blev det bad, massa snack och sedan dukades maten ut. Maten var i form utav italiensk-inspirerad plockmat. Såå gott. 
 
 
   
   
 
 
Vi fortsatte prata och skratta fram till sena natten, har inte varit uppe så länge på flera år!
Vi hann med både 3-kamp, bastubad, i den vedeldade bastun, och många många dopp i sjön för att svalka av oss. Å många rosé blev det! :)
 
I 3-kampen vann ju såklart mitt lag! Vad annars? Jag som är känd för att vara en sådan sportfåne!
Nej, Jennie och Annica gjorde nog det mesta av jobbet. Men kul hade vi!
 
En god natts sömn och en frukost till en sagolik utsikt fick avrunda visiten vid stugan. Men innan vi lämnade staden och Emma hann vi med lite rea-shopping på Åhléns och Lindex. Mycket nöjd med mina fynd måste jag säga! Kan man vara annat när man får godbitar till halva reapriset? ;)
 
  
  
   
    
 
 
 
 

Väl hemma...

När alla våra små tripper, som var planerade för sommaren, var slut var det dags för lite mysig hemma-tid. 
Eftersom denna lilla småländska stad konstigt nog har bjudit på strålande fint väder, så var det inga problem att vara ute. Så det är precis vad vi har varit. 
 
Lite hemmafix var precis vad som behövdes efter att vi haft mycket på jobbet och inte hunnit med alla våra åtaganden. Så det fick bli rabattrensning, kantstensläggning (jag själv gjorde det för första gången - wooohoo!) och fixandet av de flesta av föreningens gemensamma ytor. Jag och mannen har tagit i hand på att vi vill få i ordning överallt, så gör ingen annan det - så får väl vi göra det. 
 
Efter mycket slit och härlig solbränna på ryggen, fick jag ett glädjande samtal från min syster. De kommer på ett litet spontanbesök! Alltid roligt, enligt mig! Så på måndagen, sista veckan på semestern, när jag var sittandes i ett par slitna shorts och en gammal bikini läggandes kantsten, kom min äldsta syster med make.. :) Skön paus! Så lite snabbfix hemma och sedan blev det mys i dagarna 3, tills de åkte hem på onsdagen. 
 
Vi åkte bland annat ut till ett fik, nära den stora sjön här i trakten, och satt och åt lunch - som blev kroppkakor med skirat smör och lingon, och satt där i solen och glassade med våra små söta hundar. Fyyy va gott det var! Vi alla var helt saliga efter denna måltid. 
 
  
 
Vi spelade för första gången, vårt trädgårdsyatzy - som verkligen var en hit! Jättekul måste jag säga. Samtidigt som spelet pågick var vi barnvakter till vår lilla "styv"son (vi är hans faddrar, men mannen vill gärna säga styvson:) ) och hade mys med honom - som mer än gärna ville vara med och kasta tärningarna.. eller bara vända dom lite under spelets gång. 
 
Eftersom solen sken på rätt bra, gjorde vi en egen solhatt för lillkillen - min keps, rejält åtdragen. Då blir man såhär fin:
 
    
 
Sist men inte minst fick våra hundar sig en rejäl omgång med motion, då de aldrig slutar leka.. eller jo, när de handlöst faller ner och somnar av utmattning...
 
  
 
Jag och systeryster testade det nya nagellacket jag köpt hem.. Ciate, kaviar-nagellack.. små små pärlor somman strösslar över nageln och som får riktigt häftig effekt och ett som skulle skapa sammetseffekt. 

   
 
Syrran testade det med kaviar pärlorna och jag det med sammet, men jag måste säga att kaviar-nagellacket var en mycket större hit än det med sammet - som tyvärr inte höll mer än 5 minuter. :(
Roligt var det att testa i alla fall. 
 
Sen var det dags för herrskapet att åka hem.. och en stor dag med tjejträff hos min vän och kollega väntade dagen efter... 
 
 
 
 

Fortsättning på semestern..

Förtom att hälsa på min underbara familj, så har vi haft riktigt mysigt på tu man hand. 
Direkt efter väskkustturnén begav vi oss snabbt hem för att packa om väskan och lämna av vår lilla skatt hos min mans mor och far. På måndagen styrde vi sedan kosan mot Ystad Saltsjöbad!
 
Vilket fantastiskt ställe! Såklart gjorde ett strålande väder sitt, men stället i sig själv var precis i min smak. 
Inredningen vi möttes av var perfekt för ett ställe för avkoppling, beläget precis vid det fantastiska havet. 
Vi stod en bra stund och beundrade den fantastiskt mysiga receptionen man möttes av när man kom in på hotellet, för att sedan parkera oss i vårt rum för en kort powernap. Jag och min man är kung och drottning på powernaps! :) Med dörren till den franska balkongen öppen, kunde vi gott slumra in till ljudet av havet som sköljde över stranden.
 
      
 
Det bästa jag vet är havet! Det är det mest fantastiska och härliga som finns. 
Så snart vi slumrat klart gjorde vi oss klara för en härlig tur ner till spat, som vi faktiskt var där för. 
Endast iklädda badkläder och dessa fantastiskt stora och sköna morgonrockar tågade vi ner till SPA-avdelningen där vi blev bemötta av fantastisk personal. 
Vi började med en tur i de varma källorna, som är belägna utomhus, för att sedan sätta oss i bubbelkoppen en stund och börja slappna av på riktigt. 
 
Jag gav mig sedan på ett halvdopp i den lilla lilla poolen med 16 gradigt vatten för att svalka av mig lite, samtidigt påhejandes av min man - som var allt annat än intresserad av att följa med!
Efter några nyttiga simtag i den större bassängen satte vi oss sedan i de härliga korgstolarna i ett alldeles tyst rum, tittandes ut över havet. Väldigt nära på att somna igen.. SEMESTER!
 
När klockan blivit strax innan 16 var det dags för att bege sig till väntrummet (med öppenspis, himmelsängar och sköna soffor) för att vänta in en massage. För att fira vår bröllopsdag hade mannen bokat en varsin avslappningsmassage för oss på hela 60 minuter. Mums va härligt det va!
 
Lagom mosig begav vi oss sedan upp till rummet för att göra oss i ordning inför kvällen. 
Första stoppet blev sedan restaurangens uteservering, där S (min man) bjöd på en god mojito. 
Sedan var det dags att äta. Inställda på att få förutbestämd mat, blev vi väldigt glada när vi insåg att vi fick helt bestämma vad vi ville att vår 3-rättersmeny skulle innehålla från deras meny!
 
Till förrätt blev det italienskt, en god köttbit till huvudrätt och en fantastisk god desser. Till detta ett fantastiskt vin från Valpolicella, som är lite av vårt favorit distrikt i Italien!
 
        
 
Mätta och belåtna tog vi sedan en promenad längst stranden, och gjorde som vi brukar göra: var oss själva!
Där var Rebecca återigen uppe med kameran, som i detta läget fick bestå av mobilen.
 
 
 
 
 
 

Vilken sommar!

Vilken underbar sommar det har varit i år.. eller ÄR i år, kanske jag borde säga. För än är den väl inte slut? Min sommar har varit otroligt innehållsrik och det är fantastiskt vad mycket man kan hinna med när man är ledig!
 
Till en början gav vi (jag, min man och vår lilla Siri) oss ut på västkustturné hos hela min älskade familj.
Jag började själv några dagar i Malmö, för att sedan möta upp mannen och Siri i Falkenberg hos mina underbara föräldrar. Efter några dagar där och en tur till Gekås (mannens nya favoritställe) gick färden sedan vidare till Halmstad, där min äldsta syster bor med familj. Det blev grillning, sol på stranden och en massa mys. 
 
När helgen började närma sig gick turen vidare till en liten ort mellan Varberg och Kungsbacka där min andra syster bor tillsammans med sin man, precis vid havet. Den utsikten från kök och veranda går inte av för hackor!
Där, precis som hos mor och far, blev det samling med hela tjocka släkten med mat och goda drycker. 
 
Finns det något som slår att umgås med sin alldeles egna familj? Inte för mig i alla fall, det är nog det jag uppskattar mest av allt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt, mycket har hunnits med i sommar.. så fortsättning följer... 
RSS 2.0