Egen pizza på grillen

Förra helgen provade vi att göra egen pizza på grillen, efter att ha fyndat en alldeles egen pizzasten från Jamie Oliver. Efter att ha fått tips, från min vän Helena, om vilken pizzadeg som blir bäst på grillen så körde vi på Leila Lindholms recept. På pizzan bestämde vi oss för att köra med pulled pork, som vi gjort några gånger förut. Det blir nästan som hemmagjord kebab, och fyyy va gott det blev. Denna gången körde vi på Pulled pork på Tina Nordströms vis, nästan ännu godare än det vi kört på innan. Kan verkligen rekommendera detta!!
Förutom pulled pork blev det färska champinjoner, egengjord tomatsås, ost och när pizzan var färdiggräddad toppade vi den med lite god ruccola. 
Har tyvärr ingen bild på resultatet, men i alla fall på mina fina pizzabottnar. :)
 
 

Leilas pizzadeg

Leila Lindholms recept på fin och smidig pizzadeg är grunden till en riktigt god pizza.

(Recept.nu - Leilas pizzadeg)

 

Färdigt på: 35 min

 

Ingredienser

50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special

 

Gör så här

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.

2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.

3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.

4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

 

Pulled pork på Tinas vis

(Recept.nu - Pulled pork)

 

Ingredienser

1 kg fläskkarré
2-3 dl barbequesås
0.5 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
 
Gör så här

1. Lägg köttet i en gryta, häll över barbecuesåsen, olivolja, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt ugnen på 110 grader. Sätt in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig. Efter ca 9 timmar tar du ut den.

2. Ta sedan 2 gafflar. Använd den ena för att hålla fast köttbiten med och den andra för att dra sönder köttet med. Då har vi: Pulled pork.

Testa själv! Det blir supergott!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0