Egen pizza på grillen

Leilas pizzadeg
Leila Lindholms recept på fin och smidig pizzadeg är grunden till en riktigt god pizza.
Färdigt på: 35 min
Ingredienser
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
Gör så här
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Pulled pork på Tinas vis
Ingredienser
2-3 dl barbequesås
0.5 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
1. Lägg köttet i en gryta, häll över barbecuesåsen, olivolja, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt ugnen på 110 grader. Sätt in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig. Efter ca 9 timmar tar du ut den.
2. Ta sedan 2 gafflar. Använd den ena för att hålla fast köttbiten med och den andra för att dra sönder köttet med. Då har vi: Pulled pork.
Testa själv! Det blir supergott!
